PLEŠA

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 8. NOVEMBRA 2008, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

V mesecu februarju so nas prijazni domačini iz Vrhpolja povabili na Plešo in kasneje še na »martinovanje«, zato vas vabimo, da se udeležite omenjenega programa.

 

Dobimo se ob 7.00 uri na AP Glazija in ob 7.10 uri na AP v Žalcu ter se odpeljemo do Razdrtega.Od tu se peš odpravimo po klasični turi na Nanos, ko je jesen v barvah in spada med najrazkošnejše kraške izlete.

 

Prva skupina  bo opravila vzpon čez »južni obraz« na Plešo. Vzpon nas dviga v cikcaku po južni steni, kjer je nekaj klinov in žic ali verig, tako da pot velja za eno najlepših na Primorskem. Za to turo je obvezna čelada in jo bomo zmogli prehoditi v  dveh  urah.

 

Druga skupina se bo podala po stari poti mimo cerkvice Sv. Hieronima,  po grebenu do Vojkove koče na Nanosu. Na polovici poti do koče je tudi vrh Grmada, 1207 m.n.v in kdor bo želel, se bo lahko tudi povzpel nanj. Za to pot bomo potrebovali dve uri in pol.

Po počitku v koči sledi spust po poti vzpona do cerkve, nato sledimo grebenski poti do Lovskega doma in do vasi Pod Nanos, kjer nas bo čakal avtobus in se zapeljemo v Vrhpolje.

Po prvi varianti obiščemo osem kleti in degustiramo različna vina, za ceno 8.00€.

Druga možnost je, da se zberemo v šotoru v Vrhpolju, kjer nas bodo prijazni domačini postregli z joto in klobaso in različnimi vipavskimi  vini, za ceno 7.00 €.  

Izlet bo vodil PLV FLORJAN NUNČIČ in je primerne za vse starostne skupine. Prijave na tel št. 031 706 509 – Franjo in na avtobusu plačata 15.00 € za prevoz.

 

     VAREN KORAK PO GREBENSKI POTI PO NANOSU IN

                           SREČNO  NA MARTINOVANJU !