POLHOGRAJSKO HRIBOVJE 

 

 

 

 

 


V NEDELJO, 6. DECEMBRA 2009 OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

To je razgibano območje predalpskega sveta, zahodno od glavnega mesta Slovenije. Razprostira se med Soro in Poljanščico na severni strani, Brehovščico na jugozahodni strani ter Šujico in Gradaščico na južni strani. Z drugim imenom mu rečemo tudi POLHOGRAJSKO HRIBOVJE. Naša pot pa nas bo vodila od Rusa, 374 m.n.v.,do Slavkovega doma na Golem brdu.

Dobimo se na že znanih avtobusnih postajah. Na AP Glazije  ob 7.00 uri in na AP v Žalcu ob 7.10 uri. Odpeljemo se do naselja Sora, 368, m n.v. in naprej do Rusa, kjer zapustimo avtobus. Peš se odpravimo mimo Lovske koče, do križišča poti E 7, 694 m.n.v., do Obrtniškega ali Mihelčičevega doma na Govejku, 727 m n.v. Po krajšem počitku pot nadaljujemo na Tošč, 1021 m n.v. in naprej na Grmado, 899, m n.v., Sv.Katarina, Jeterbenk 774 m.n.v, Sv. Jakob, 586 m n.v. in do Slavkovega doma na Golem brdu, 396 m n.v., kjer nas bo čakal avtobus.                                                                                     

Izlet bo vodil PLV MITJA ČMER, krajšo varianto bo vodil PLV Franjo Kunej. Omenjeno pot bomo prehodili v šestih urah. Možno bo prehoditi samo polovico poti do Sv. Katarine, ki je primerna za vse starostne skupine.

Za turo se prijavite na telefonsko številko 031 706 509 in na avtobusu pa plačate 12,00 € za avtobusni prevoz.

 

PRIJETNO HOJO PO POLHOGRAJSKEMU HRIBOVJU ALI POLHOGRAJSKIH DOLOMITIH ALI POLHOGRAJCIH ALI  CELO POGRAJCIH !