POLINIK

 

 

V NEDELJO, 31. AVGUSTA 2008, OB 5.00 URI NA GLAZIJI

 

Tokrat vas vabimo v Avstrijo na Karnijske Alpe  na vrh Polinika,2332 m. n.v., kateri je za 452 m nižji od Polinika (Kreuzechgruppe), ki smo ga osvojili lansko leto.

 

S postajališča na Glaziji se ob 5.00 uri odpeljemo do AP v Žalcu in naprej skozi Trbiž in desno proti Beljaku. V vasi Sp. Vrata zavijemo levo  skozi vas Šmohor-Hermagor do vasi Mauthen. Tukaj zavijemo levo v isto imeno dolino in rečico Valentin do Plockenhaus, na višini 1215m. Po krajšem počitku poiščemo pot 3- G ozirma pot št.430.  Tukaj je lep sprehod mimo Zelenega jezera  in planine Spielbodenalm do križišča poti na višini 1831 m.n.v. Pri manjšem jezeru zavijemo levo do Spielbodentorl, 2095 m.n.v. Od tukaj naprej je zadnji del nekoliko krušljiv, zato priporočamo čelado. Za omenjeno turo, ki je srednje težka, bomo potrebovali tri ure.

Sledi spust po poti vzpona, ali spust po severni strani do vasi Mauthen.

 

Za tiste, ki se ne bodo udeležili vzpona na Polinik, bo možen  sprehod do vojaškega pokopališča na sedlu Plocken in do muzeja 1. svetovne vojne na prostem. Možen pa je tudi vzpon na bližnji Elferspitz, 2254 m.n.v. , ali Lauchecka, 2158 m.n.v.

Turo bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ in jo bomo prehodili v šestih urah.

Za turo se prijavite na telefonsko številko 031 706 509 in na avtobusu plačate 19,00 € za prevoz.V ceni je upoštevana dnevnica voznika in AC.

 

PRIDRUŽITE SE NAM  IN VAREN KORAK PO KARNIJSKIH                                        

                                    ALPAH !