PREKMURJE

 

 

 

      

 

 

                   

 

 

 

 

V NEDELJO, 21. FEBRUARJA 2010, OB 7.00 URI

 

Na območje Prekmurja se planinci ne odločamo pogosto in je sedaj čas, da ga obiščemo v zimskem obdobju.

 

Dobimo se že na znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija in ob 7.10 uri na AP v Žalcu. Odpeljemo se do Murske Sobote, kjer bomo v hotelu Diana popili jutranjo kavo in dali žig v izkaznico KRKINE PLANINSKE POTI.

Možno bo tudi žigosati DNEVNIK S POMURSKE POTI (KT 1).

 

 Pot nadaljujemo do Beltincev, kjer se nam bo pridružil lokalni PLV Ignac in nas vodil po P.P.(KT 25), nato nadaljujemo vožnjo do Turnišča (KT 28). Tukaj zapustimo avtobus in se peš odpravimo do Bukovniškega jezera pri Dobrovniku, torej že onkraj Mure. Jezero so umetno zajezili po zadnji vojni in v njem je ribogojnica. V zadnjem času pa je posebno obiskan zardi energetskih točk (KT30). Pot nadaljujemo do naselja Bogojina, znana po cerkvi Gospodovega vnebohoda, zgrajena v romansko-gotskem slogu leta 1925 in prenovljena po načrtih Jožete Plečnika.

 

Po ogledu cerkve pot nadaljujemo do  Moravcev (KT 31), znanih po zdraviliškem turizmu ( za srce in ožilje) in vrtini termalne vode (72 ). Tukaj je od leta 1893 tudi sedež evangeličanske cerkve.

 

Od tukaj se odpeljemo še do naselja Selo, znano po Rotundi, zgrajeni v prvi polovici 13.stoletja z dragocenimi freskami. To je okrogla zgradba, navadno pokrita s kupolo, ki se je pojavila v času romantike ter je služila kot cerkev za bogoslužje (KT 2).  

 

Opisano turo bo vodil PLV MITJA ČMER in je primerna za vse starostne skupine, saj je najvišja točka 240 m.n.v.

Turo bomo zmogli prehoditi v štirih (za prvo skupino) in v šesti urah za ostale pohodnike.Med potjo nas čaka presenečenje,ki ga bo pripravil  gostitelj in PLV Ignac.

Na omenjeno turo se prijavite na telefonsko številko 041 368 651 – MITJA in na avtobusu plačate 18.00 € za prevoz.

 

                  VAREN KORAK PO PREKMURSKI RAVNICI !