Opis: C:\Users\Milenka\Documents\Znak PD.jpgSextenski Dolomiti

       20. in 21. avgust 2011

 

Dolomiti so s svojo lepoto vedno privlačen cilj za vse, ki tako ali drugače osvajajo vrhove ali pa zgolj občudujejo gorsko naravo. S svojo lepoto posebej izstopajo Tre cime/Drei Zinnen (2999 m), ki so sicer dostopne le izurjenim plezalcem, zato pa pod njimi in okoli njih vodijo številne poti, ki so tako uhojene, da bi jim lahko rekli že kar turistične. Te poti so tudi naš glavni cilj, razen tistih pohodnikov, ki se bodo želeli spopasti tudi s kakšno zavarovano potjo (ferato).

Do izhodišča se bomo peljali po dolini reke Drave skoraj do njenega izvira in se ustavili v Val Fiscalina/Fischleintal, ki je naše izhodišče.

Prvi dan se bomo najprej povzpeli do koče Rifugio Comici/ Szigmondyhutte (2224 m) pod mogočnim Croda dei Toni/Zwolferkofel, nato še nekoliko više do pravljične koče Rifugio Pian di cengia/Bullelejochhutte (2528 m). Sledi rahel spust proti čudovitim jezerom, ki ležijo nekoliko pod kočo Rifugio Locatelli/Drei-Zinnen-Hutte (2405 m), kjer imamo rezervirano prenočišče.

Drugi dan se bomo razdelili, saj bo lažja skupina obhodila Tre Cime, težja pa se bo po zavarovani poti povzpela na Monte Paterno/Paternkofel 2744 m). Po vrnitvi na kočo se bomo mimo jezer Laghi dei Piani/Bodenseen in ob slikovitem hudourniku spustili nazaj v dolino Val Fiscalina. Oba dneva bomo hodili od 6-7 ur.

 

Odhod: 20. 8. 2011 ob 4.00 na Glaziji (ter na dogovorjenih postajališčih ob ustreznem času).

Oprema: pohodniški čevlji, palice, za prenočišče spalna vreča, za zavarovano pot pa še samovarovalni komplet in čelada.

Cena: stroški prevoza 28 EUR (pri udeležbi najmanj 40 oseb), prenočišče na skupnih ležiščih pa 20 EUR na osebo. Na koči je seveda mogoče dobiti večerjo in zajtrk.

Prijave: Milenka – tel. 031 273 329 do 29. 6. 2011, po tem datumu pa Vlado – tel. 041 465 355. Zaradi rezervacije prenočišč je število udeležencev omejeno.