Opis: C:\Users\Milenka\Documents\Znak PD.jpg  SLIVNICA

NEDELJA, 6. 3. 2011, OB 6. URI

Tokrat bomo dan preživeli med cerkniškimi pustnimi šemami. Avtobus nas bo z dogovorjenih postajališč (na Glaziji ob 6. uri) odpeljal preko Ljubljane do Cerknice, kjer bomo zavili proti vasi Brezje, ki je naše izhodišče. Po 2,5 urah hoje bomo osvojili vrh Slivnice (1114 m), ki v ljudskem izročilu slovi kot gora čarovnic. Tam imajo čarovnice svojo »akademijo«, na kateri se učijo vseh svojih vraž in urokov.

Na koči si bomo privoščili počitek, nato pa se bomo spustili v središče Cerknice, kjer se bomo udeležili enega najbolj priljubljenih slovenskih pustnih karnevalov, ki je izrazito etnografsko obarvan in temelji na starodavnem ljudskem izročilu. Karneval se bo začel ob 12.32, vstopnina pa je 5 EUR.

Po zaključku povorke se bomo znova sešli in se napotili na sprehod proti Cerkniškemu jezeru, nato pa si bomo po želji ogledali še maketo jezera, ki je avtorsko delo Vekoslava Kebeta, delovanje tega največjega presihajočega jezera v Evropi pa nam bo razložil sam avtor makete. Vstopnina v muzej je 4,30 EUR (upokojenci 4 EUR).  Približno ob 18. uri bomo krenili proti domu.

Pot je lahka, zanjo je potrebna običajna planinska oprema za ta čas. Za prevozne stroške boste na avtobusu plačali 13 EUR, prijavite pa se Milenki na tel. 031 273 329.