PO   STOPINJAH   VALENTINA   STANIČA
 

 

                                                                   

V  SOBOTO, 27. MARCA 2010 OB 5.00 URI - NA GLAZIJI

 

Organizator planinsko društvo Valentin Stanič- Kanal nas vabi na 17. pohod po stopinjah Valentina Staniča, prvega Slovenskega alpinista goriškega prosvetitelja, katerega se bomo tudi  letos udeležili.

 

Zberemo se na že znanih  avtobusnih postajališčih in seveda na postajališču na Glaziji ob 5.00 uri in ob 5.10 uri na AP v Žalcu odpeljemo do naselja Solkan, 104 m n.v., kjer je uradni začetek poti.  Hodili  bomo malo drugače, kot je uradni pohod in sicer po strelskih jarkih iz prve svetovne vojne do vrha Sabotina, 609 m n.v. Na poti  bomo občudovali reko Sočo, Sveto goro, ki smo jo predlansko leto prehodili po  strelskih jarkih in tunelu (možna je tudi klasična pot pohoda, ki ga organizira PD Valentin Stanič Kanal). Sledi dolgi skalni greben do prelaza Vrhovlje, 429 m n.v. Tu nas bo čakal avtobus in prehodili smo polovico poti  v dobrih štirih urah. Posamezniki lahko tukaj zaključijo današnji pohod, ostali pa nadaljujejo pot na Korado, 812 m n.v., kjer je tudi Briška koča na Koradi in naprej  po slemenu Kolovrata, Svetega Jakoba, 745 m n.v., Klančarjevega senika do Kanala, 103 m n.v., kjer se tura tudi konča.

Tisti, ki bodo prehodili samo prvi del poti se bodo zapeljali pod Korado in se peš odpravili do koče, nato pa se bodo po cesti pripeljali do Kanala, kjer je zaključek pohoda.

   

Izlet bo vodil PLV NUNČIČ FLORJAAN in turo  bomo zmogli prehoditi v osmih urh (cca 30 km). Po dogovoru je možno, da opravimo samo pol poti, do Vrhovlja.         

 

Prijavite se na telefonsko številko 031 706 509 - Franjo in na avtobusu plačate 15.00 € za avtobusni prevoz.

 

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA SABOTINU IN KORADI !