PO   STOPINJAH   VALENTINA   STANIČA
                                                                    

                               

 

V  SOBOTO, 29. MARCA 2008 OB 5.00 URI - NA GLAZIJI

 

Organizator planinsko društvo Valentin Stanič- Kanal nas vabi na 15. pohod po stopinjah Valentina Staniča, katerega se bomo tudi  letos udeležili.

 

S postajališča na Glaziji se ob 5.00 uri in ob 5.10 uri na AP v Žalcu odpeljemo do naselja Solkan, 104 m n.v., kjer je uradni začetek poti.  Hodili  bomo malo drugače, kot je uradni pohod in sicer po strelskih jarkih iz prve svetovne vojne do vrha Sabotina, 609 m n.v. Na poti  bomo občudovali reko Sočo, Sveto goro, ki smo jo predlansko leto prehodili po  strelskih jarkih in tunelu. Sledi dolgi skalni greben do prelaza Vrhovlje, 429 m n.v. Tu nas bo čakal avtobus in prehodili smo polovico poti  v dobrih štirih urah. Posamezniki lahko tukaj zaključijo današnji pohod, ostali pa nadaljujejo pot na Korado, 812 m n.v., kjer je tudi Briška koča na Koradi in naprej  po slemenu Kolovrata, Svetega Jakoba, 745 m n.v., Klančarjevega senika do Kanala, 103 m n.v., kjer se tura tudi konča.

Tisti, ki bodo prehodili samo prvi del poti se bodo zapeljali pod Korado in se peš odpravili do koče, nato pa se bodo po cesti pripeljali do Kanala,kjer je zaključek pohoda.

   

Izlet bo vodil PLV NUNČIČ FLORJAN,  opisano pot   bomo zmogli prehoditi v osmih urh. Po dogovoru je možno, da opravimo samo pol poti, drugi del  pa prehodimo kdaj drugič.         

 

Prijavite se na telefonsko številko 031 706 509 in na avtobusu plačate 13.00 € za  prevoz.

 

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA SABOTINU IN KORADI !