STOL - SVAČICA 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

    V NEDELJO, 30. AVGUSTA 2009, OB 6.00 URI  NA GLAZIJI

 

 

Vse ljubitelje planin vabimo na nekoliko zahtevnejšo turo po severni zavarovani poti na Stol, 2236m.n.v. Drugo skupino pa na nekoliko lažjo pot na vrh Svačice, 1953 m.n.v. in se nato vsi skupaj snidemo pri znanem slovenskemu  gostincu Podnarju.

 

Zberemo se že na znanih postajališčih in seveda ob 6.00 uri na Glaziji ter ob 6,10 na AP v Žalcu. Odpeljemo se do Ljubelja, kjer prva skupina zapusti avtobus . V eni uri in pol prispemo do Planinskega doma na Zelenici,1536 m.n.v. Po krajšem počitku  nadaljujemo pot na sedlo Belščica, 1840 m.n.v. in od tukaj imamo po precej strmi poti 20 minut na vrh  Svačice, 1953 m.n.v. Sledi spust do Celovške koče,1664 m.n.v. in naprej po Podenski dolino do gostišča, kjer nas bo čakal avtobus.Za omenjeno pot bomo potrebovali šest ur zmerne hoje.Omenjeno turo bo vodil PLV FLORJAN NUNČIČ.

 

Druga skupina nadaljuje vožnjo po dolini Poden do gostišča, kjer zapustijo avtobus. Sledi pohod do Celovške koče in nato pod vrh Stola, nato sledi vzpon po zavarovani poti po severni steni in na  

na vrh Stola. Sledi spust do sedla Belščice in do Celovške koče ter po dolini Poden do avtobusa.Za omenjeno turo je obvezna čelada in komplet za samovarovanje! To turo bomo prehodili v osmih urah.To skupino bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ.

 

Vse informacije in prijave dobite na telefonski številki 031 706 509 –

Franjo in na avtobusu plačate 15.00€ za avtobusni prevoz, AC in dnevnico voznika.

 

SREČNO IN VAREN KORAK PRI KOROŠKIH SLOVENCIH!