VULKANSKI STOŽCI MADŽARSKE

 

 

 

 

 

 


V SOBOTO IN NEDELJO, 6. IN 7. SEPTEMBRA 2008, OB 6.00 URI

NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje vas vabi na dvodnevni tradicionalni izlet na Madžarsko. To je dežela, ki jo večina pozna kot izrazito ravninsko, vendar se severno od Blatnega jezera vzpenjajo zanimivi vulkanski stožci, ostanki zadnjih delujočih vulkanov v tem delu Evrope.

 

Na AP Glaziji se zberemo ob 6.00 uri in ob 6,10 uri na AP Žalec. Odpeljemo se do mejnega prehoda Dolga vas, skozi Lenti do Keszthely, kjer bo  postanek za malico, menjavo denarja in ogleda gradu po želji.

 

Vožnjo nadaljujemo ob Blatnem jezeru do polotoka Tihanny. Pri Apati templom zapustimo avtobus in se peš odpravimo na Nyereg hegy, 223 m.n.v., Csucs hegy, 232 m.n.v. mimo gejzirov (Gejzirit- szikak) in ob jezeru Belso-to na Kis-erdo hegy, 203 m.n.v. do avtobusa. Med potjo do Balaton Eldorado kampa, kjer bomo prenočili, bomo imeli degustacijo madžarskih vin.

 

Drugi dan po zajtrku se odpeljemo do naselja Szentbekkalla in pri cerkvici   zapustimo avtobus ter se peš  odpravimo na vrh Fekete - hegy, 369 m. n.v., na katerem je  razgledni stolp z čudovitim pogledom na okolico. Nato  pot nadaljujemo do naselja Kapolcs ali Vigant, kjer nas bo čakal avtobus.      

 

Na poti domov se odpeljemo še  do zdravilišča Heviz. Tu bo možen  ogled zdravilišča in tudi triurno kopanja v  termalni vodi - v zaprtem kopališču ali  jezeru.

 

Izlet bo vodil po vulkanskih stožcih že preizkušeni »madžarolog «  PLV Slavko ŠKRUBEJ, prijavite pa  se na telefon 031 706 509.

 

Zadnji rok za prijavo je sreda, 3.9.2008 zaradi rezervacije prenočišča.

 

Cena izleta je 48.00 € za avtobusni prevoz, nočitev s TT in zajtrkom, dnevnici  in prenočišče za voznika, parkirnine, AC ter degustacija madžarskih vin.

Plačilo izleta je možno  v dveh obrokih.

 

 

SREČNO PO VULKANSKIH STOŽCIH  MADŽARSKE !