TRGATEV                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 2. OKTOBRA 2010, OB 7.00 URI NA       

                                    GLAZIJI

 

Naša Zdenka in njen sin Sašo nas vabita na že tradicionalno  trgatev v Šmarje pri Sežani. Velikokrat smo se  žejni in utrujeni od pohoda že ustavili v njihovem dvoru, kjer sta nas prijazno sprejela in  vedno pogostila. V naše domove pa smo s seboj prinesli njun teran za naše »zdravje«.

 

Zato vas vabimo, da se zberemo na že znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.10 uri na AP v Žalcu in se odpeljemo  do Malalanove domačije. Po obilnem okrepčilu se bomo peš odpravili do vinograda, kjer se bo pričela  trgatev. V dobrih štirih urah bomo  grozdje obrali.  Po napornem končanem opravilu sledi seveda tudi zaslužena jedača in pijača.

Kot se za planince spodobi, nas bo domačinka peljala še na dve urni sprehod od Govc na Repentabor, kjer si bomo ogledali

staro kraško hišo in še kaj(seveda če bomo pridni pri obiranju).

Sledi vrnitev v Malalanov dvor, tu še s prijaznima gostiteljema nazdravimo s teranom, nato sledi  odhod proti domu.

 

Vse informacije in prijave na trgate sprejemamo na telefonski številki 031 706 509 - Franjo. Na avtobusu pa plačate 18.00 € za avtobusni prevoz. Priporočamo, da s seboj vzamete škarje ali nož za trgatev. V slučaju slabega vremena je izlet odpovedan .in se bomo dogovorili za naslednji termin.