SKUPINA ČEZTEDENSKIH POHODNIKOV

Opis: C:\Users\Milenka\Documents\Znak PD.jpg URŠLJA GORA

V SREDO, 30. 3. 2011, OB 7. URI

 

Že nekaj časa se dogovarjamo, da bi skupaj hodili še čez teden. Zaradi dovolj velikega interesa smo se odločili, da začnemo v mesecu marcu. Vse ture bodo prilagojene željam pohodnikov, hodili pa bomo enkrat ali dvakrat mesečno (okvirne datume bomo spreminjali tudi glede na vreme) ob sredah in četrtkih– po dogovoru). Iz do sedaj prispelih predlogov smo pripravili okvirni program do jeseni, sicer pa ga bomo še sproti prilagajali in spreminjali:

30. marec: Uršlja gora (v slučaju slabega vremena bo izlet naslednjo sredo )

11. maj: Veliko Kozje – sv. Lovrenc – Lisca (blagajev volčin, clusijev svišč)

18. maj Kršičevec (potonike) – Bele stene– Šilentabor

15. junij – Menina planina (prečenje)

13. julij – Strelovec (iz Robanovega kota v Logarsko dolino)

 

V sredo, 30. marca 2011, se bomo odšli na prvi izlet – na Uršljo goro. Pravila vstopanja  na avtobus so enaka kot pri rednih turah, torej ob 7. uri na Glaziji, ostalo po dogovoru.

Na Uršljo goro (Plešivec, 1699 m)  se bomo podali z Ivarčkega jezera. Navzgor bomo hodili po grofovski poti, z vrha pa se bomo spustili do Poštarskega doma, ki je tudi ob tem času čez teden odprt (in znan po odlični hrani). Hoje bo za 5-6 ur. Pot je lahka, a bo še deloma zasnežena, zato mora biti oprema prilagojena zimskim razmeram. Za izlet se prijavite Milenki na tel. 031 273 329.