VELIKI VRH

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 25. OKTOBRA 2008, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

Športna zveza Brežice nas vabi ob prazniku Občine Brežice na 32. pohod po poteh Brežiške čete ob akciji Slovenija planinari.

 

Dobimo se ob 7.00 uri na AP Glazija in ob 7.10 na AP v Žalcu ter se odpeljemo do Krškega in naprej do Sromelj.Tukaj bo ob 9.00 uri proslava v počastitev borcev Brežiške čete, ob 10.00 uri pa se začne pohod po krajši ali daljši poti.

 

Daljša pot nas bo vodila   iz Sromelj, 284 m.n.v. po učni poti do Silovca, mimo Kostanjevega vrha in Velikega Trbojnika, 653 m.n.v do Kerinovega križa in naprej po gozdni poti do Šuljčeve hiše v Preski. Od tam se bomo dvignili na 701 m.n.v. visok Veliki vrh, kjer je spomenik slovenskemu tolarju. Pot bomo nadaljevali mimo pustega vrha do ceste Podsreški grad - Rokanca, mimo Kuneja do Preskarjevega mlina, nato pa po brezpotju čez Drenovec in Sopoto nazaj v Sromlje.

 

Vodil vas bo PLV Franjo Kunej in jo bomo zmogli v 3 ali 4 urah.

 

Krajša pot se bo prav tako začela na Sromljah. Po isti trasi bo vodila na Silovec, od tam na vrh Drenovca. Tam prečka novozgrajeno cesto in vodi naravnost k Preskarjevemu mlinu. Povratek je enak kot pri daljši poti. Kdo se bo odločil za krajšo različico, bo potreboval dve do tri ure hoje. Vsak udeleženec prejme posebno izkaznico pohoda.

 

Startnine ni. Izgubljeno energijo vam bo povrnil brezplačni partizanski golaž.

 

Na avtobusu boste plačali 15.00 € za avtobusni prevoz. Vse ostale informacije in prijave na telefonski številki  031 706 509 – Franjo.

 

SREČEN IN VAREN KORAK PO POSAVSKEM HRIBOVJU !