ČEZ REBRO V VRBO  

 

 

V PONEDELJEK, 8. FEBRUARJA 2010, OB 7. URI NA      GLAZIJI IN OB 7.15 NA AP ŽALEC

Na kulturni praznik bomo obiskali pesnikovo deželo, ki jo domačini imenujejo tudi Kašarija in obsega 10 vasi: Moste, Žirovnica, Breg, Selo, Zabreznica, Breznica, Vrba, Doslovče, Smokuč in Rodine. Iz teh krajev so poleg Prešerna prišli še pisatelja Janez Jalen in Fran Saleški Finžgar, eden najmodrejših Slovencev Matija Čop ter slavni slovenski čebelar Anton Janša. Med vasmi je speljana Pot kulturne dediščine, ki nas bo popeljala od enega velmoža do drugega, v Vrbi pa bomo pred Prešernovo hišo prisluhnili tudi proslavi.

Nad vasmi se dviga dolga Reber (tako ji pravijo tudi domačini), za njene vrhove pa se vse bolj uveljavlja ime Brezniške peči in predstavlja začetek Kamniško-Savinjskih Alp. Če bodo vremenske razmere dopuščale, bomo izvedli dve varianti: ena skupina bo prehodila greben in se pred Smokuškim vrhom obrnila nazaj v dolino, druga pa bo hodila med vasmi in deloma po Rebri proti Vrbi.

Našo pot bomo končali v Begunjah, zato se bomo pred vrnitvijo domov lahko okrepčali pri Avsenik.

Izlet bo vodila PLV Milenka Kajtner. Prijavite se na tel. 031 273 329 -popldne na avtobusu pa boste za vožnjo plačali 14 EU. Na ta dan je vstop v vse kulturne objekte prost!

     DOBRODOŠLI NA KULTURO -  REKREATIVNEM POHODU !